JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.
Winkelwagen
x
Subtotaal:
Reken af met uw account
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA - het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Een ondervloer kiezen is niet voor iedereen even makkelijk. Er zijn verschillende ondervloeren die onder jouw vloer kunnen worden geplaatst. Platen die je aan elkaar kan klikken of schuiven, rollen met verschillende diktes en opgebouwd uit verschillende materialen. Allemaal met hun eigen prijs per m². Hoe weet je nu welke geschikt is voor jouw huis?
Goed om te weten is het volgende: Elke ondervloer is er niet voor niks. Ze hebben allen specifieke kenmerken. De ene ondervloer isoleert warmte beter of dempt geluid beter, weer een ander is geschikter voor een houten of betonnen basis. Eén kenmerk wat ze allemaal gemeen hebben: Ze zijn ontzettend belangrijk. Ze bepalen namelijk de levensduur van uw vloer en het gebruiksplezier.Belangrijk bij het kiezen van de ondervloer is om te kijken naar de eigen situatie. Wat voor basisvloer heeft de woning, hout of beton? Zitten er veel oneffenheden in de basisvloer? Hoeveel mm ruimte heb je vanaf de basisvloer tot de onderkant van de deur? Woon je in een huis of in een appartement? Heb je vloerverwarming? Welke eisen stelt de verhuurder? Ook belangrijk, welke vloer ga je nemen? Voor laminaat, lamelparket of PVC gelden verschillende adviezen.Over het algemeen gelden de volgende adviezen. Desalniettemin is het verstandig om persoonlijk advies op te vragen. Ieders situatie is namelijk weer net iets anders.
Een houten basisvloerOver het algemeen is een houten basisvloer minder vlak dan een betonnen vloer. Ondervloer platen zoals de groene of bruine platen beschermen de vloer in dat geval beter dan een rol ondervloer.
Een betonnen basisvloerAls de betonnen basisvloer volledig vlak is, dan kan er prima gebruik worden gemaakt van rollen ondervloeren. Deze zijn er al vanaf € 1,50 /m² te vinden.
Geluidsdemping vanuit sociaal oogpuntIn het geval je onderburen hebt, een ondervloer voor een bovenverdieping zoekt of dat je het geluid van lopen over de vloer wilt dempen is het nodig om een ondervloer te nemen die geluid dempt. In Nederland is zelfs in de bouwbesluit besloten dat iedereen die in een appartement woont daar rekening mee moet houden. Dit vanuit sociaal oogpunt. Uw huisbaas kan soms zelfs eisen dat de vloer bijvoorbeeld meer dan 10db moet dempen. Je moet dan aantonen dat de ondervloer aan bepaalde certificatie voldoet. De ondervloeren die aan deze certificaten voldoen zijn de Silent Felt, Silencio en Isotac ondervloer.
Geluidsdemping binnen de eigen ruimteGeluidsdemping binnen de eigen woning kan ook een overweging zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het 'tikken' van een hak van een laars of van de pootjes van jouw huisdier goed te horen is. Ook daarmee kan de juiste ondervloer een verschil maken. Als je het geluid in de eigen ruimte zoveel mogelijk wilt dempen is de Timbermate de beste ondervloer.
De ondervloer is ontzettend belangrijk als er vloerverwarming aanwezig is. In principe geldt des te dunner de ondervloer, des te sneller je iets merkt van de verwarming of verkoeling. Daarnaast is het materiaal van de ondervloer belangrijk en daarmee is in het geval van vloerverwarming de Silencio het beste voor besloten woningen en de Supreme voor appartementen. Deze ondervloer is gemaakt om warmte of koude te isoleren en vast te houden.
Iedere ondervloer is geschikt voor laminaat en lamelparket. In het geval van PVC is niet altijd een ondervloer nodig, maar soms ook weer wel. Dit is afhankelijk van het type PVC. In het geval van een PVC vloer is het heel belangrijk dat de basis egaal is. Als dat niet zo is zal elke oneffenheid zichtbaar zijn. Ga je een PVC vloer nemen en vraag je je af of en wat voor ondervloer je nodig hebt, dan kan je het beste om persoonlijk advies opvragen.
* Belangrijk om te begrijpen is dat ieder huis en ieders wensen anders zijn. Bovengenoemde adviezen gelden slechts als algemene regels en hoeven dus niet te betekenen dat hetgeen op jouw situatie betrekking heeft. Laat je daarom adviseren door één van de medewerkers van De Vloerenzaak.